Nem kell velem egyetérteni - sőt!

Csak úgy írogatok

Kifulladni látszódik a Soros ellenségkép? Van másiiiik!

2020. január 26. - napi_jokedv

Azt már megszoktam, hogy Viktorunknak mindig kell egy ellenség, aki ellen harcolhat. Hol az EU, hol a migráncsok, hol Soros. Hol meg ezek kombinációja. Most mintha kifulladni látszanának az ellenségek, mert újakat keresett a szeretett vezető, igaz, egyre veszélyesebb vizekre evez...

Új ellenségek kellenek, de nehogy mellélőjön a vezetésünk! Hiszen mostanában két olyan dologba lépett bele keményen, amire még egyes fideszesek is felkapták a fejüket, mert immáron nyíltan taposság a jogállamiság egyik alap-pillérét, most éppen a független (?) bíróságokat. Két ügycsomag, ami azért annyiban összefügg: lehet velük hangolni a közvéleményt.

pata.jpg

Gyöngyöspatai romáknak megitélt milliók az éveken át tartó szegregált (elkülönített, hátrányos megkülönböztetéssel vegyített) oktatás miatt. Most már ugye fellebbezési lehetőség nélkül jogerős ez az itélet. Január 17-ig fizetni is kellett volna. De nem fizettek. Sőt! ellentámadnak. Nekimennek az ügyvédeknek, a romáknak, de még a hírhedt Soros hálózat is előkerül. No meg tárgyalnának, hogy a pénz helyett adnának oktatást. Amiből persze az aluliskolázott, mélyszegénységben élő romák érthetően nem kérnek.

Szintén milliókra rúg (összesen) az elitélteknek járó, jogerősen megítélt kártérítés összege is, amit egészen egyszerűen befagyasztottak, nem fizetnek ki a raboknak, akiknek ez a pénz az emberhez nem méltó elhelyezési körülmények miatt járna. Most tekintsünk el attól, hogy egyes bűntettek után ki, milyen elhelyezést tartana jogosnak... Csak azt nézzük, hogy törvényekben, és rendeletekben az állam mit vállalt! És nem teljesített, mert teszem azt kétszemélyes zárkában négyen vannak... stb. Vagyis, a saját törvényeit SEM tartják be, és így sem fizetik ki a megítélt kártérítéseket.

jogallam.jpg

Ez a két eset mire is világíthat rá. Többek között arra, hogy talált a kormányzat két olyan réteget (elítéltek, romák), akiket ki lehet kiáltani ellenségnek, élősködőnek: munka nélkül akarnak pénzt, nem elég, hogy bűnözők, még ebből hasznot is akarnak húzni. A másik dolog veszélyesebb. A JOGÁLLAMISÁG! Na az szépen bukni látszik. Sőt! Ha nem lesznek hatékony ellenlépések, akkor az állam, a Fidesz, Orbán azt gondolhatja: immáron mindent megtehet, akár van rá törvény, akár nincs. Illetve azokat felül lehet bírálni. A bíróságok meg precedensnek érzékelik majd az ilyen helyezeteket, és törvény ide, törvény oda: Orbán szája íze szerint ítélnek majd. Mindenben. 

A bejegyzés trackback címe:

https://azenvelemenyemma.blog.hu/api/trackback/id/tr1115429104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.