Nem kell velem egyetérteni - sőt!

Csak úgy írogatok

Az Európai Unión kívül is van élet - igen, valóban van...

2020. február 01. - napi_jokedv

A miniszterelnök azzal kapcsolatban, hogy Nagy-Britannia EU-tagsága pénteken megszűnt, azt mondta: "a britek kilépése és az, hogy ma mindenki életben van Nagy-Britanniában, azt mutatja, hogy az Európai Unión kívül is van élet." - Csak vezetőnk sokmindent elfelejt, amikor ilyeneket nyilatkozik (amiben persze van igazság, mert más földrészen is élnek emberek...)

010brex.PNG

Való igaz, van élet az EU-n kívül is. Sokat tudnának erről mesélni azon EU-s országok, amelyek folyamatosan arra ácsingóznak, bejussanak. Vajon miért akarnak bejutni, ha idebent olyan rossz?

Orbán elfelejti, hogy pártja gyakorlatilag az EU-s pénzek révén tudott sikeres lenni, jónéhány "nemzeti nagytőkésük" az uniós támogatások révén szedte meg magát. Ne felejtsük el azt sem, ha az EU-s pénzek nem lennének, sok-sok fejlesztés meg sem valósulhatott volna.

Viktor most majd még jobban elemében lesz, eddig is ekézte eleget az uniót, ez vélhetően csak fokozódni fog. Mert persze nagyon jó, hogy jönnek a csengő eurók, de az már nem tetszik szeretett vezetőnknek, hogy aki adja, néha azt is szeretné tudni, mennyit nyúlnak le belőle. S ha már tudja, szeretné azt is, ha az elsíbolt eurók egy részét a vétkes visszafizatné. S persze nagytudású kormányfőnknek az sem nagyon tetszik, hogy az unió lépten nyomon emlékezteti rá, jó lenne, ha legalább a látszata meg lenne annak: Magyarországon demokrácia van. Mert szépen lassan már a látszatra sem adnak jottányit sem.

00ov.jpg

Nagytudású vezetőnknek fáj persze az is, hogy az az országcsalád, amibe a belépést anno még ő is ünnepelte, nem nézi igazán jó szemmel a magyar külpolitika oroszok felé tolódását. Azt a bizonyos keleti nyitás nem igazán az unió kedvére való, holott Viktorunk egyik legfőbb szövetségesének Putyin elvtársat tartja mostanság.

Szóval igen kedves vezető: van élet az Unión kívül is. De azért körbe kellene nézni magunkon: mennyire tőkeerős ma Orbánisztán? Mit is szeretne egyáltalán a Magyar Nép? Vajon az emberek többsége is így gondolja: hogy az Unión kívül jobb lenne? És TE: mit gondolsz erről?

A bejegyzés trackback címe:

https://azenvelemenyemma.blog.hu/api/trackback/id/tr8615450356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.