Nem kell velem egyetérteni - sőt!

Csak úgy írogatok

Február 11 - nem a becsület, hanem a csendes megemlékezés napja - kellene legyen...

2020. február 08. - napi_jokedv

Lassan már minden február 11, vagy valamely közeli nap a kegyelet szégyenfoltja Budapesten, és esetenként néhány városban. A magyar szélsőjobb, megtámogatva 1-2 német résztvevővel ezen a napon ünnepli a becsület napját, amikor is 1945-ben az egyesített magyar német haderő ki akart törni az ostromgyűrűből. Sikertelenül.

00sz.JPG

Mint ahogyan a rendszer módosítás (mert rendszerváltás az nem volt)óta majdnem minden évben sikertelen az, hogy ezt az emberek tízezreinek halálát eredményező katonai akció áldozataira békésen, kegyelettel emlékezzenek. Hiszen a bakancsok csatogása az utcán, a náci karlendítéses köszönés, az antiszemita és nemzetiszocialista jelszavak skandálása mindennek nevezhető, csak éppen megemlékezésnek nem. És ugye milyen furcsa dolog is ez: az ellenzéket sikerül mindig megakadályozni a regnáló hatalomnak, hogy bevonuljanak a médiumokba, de a feketeinges balancsosok minden évben meg tudják tartani magamutogató demonstrációjukat. És ugye milyen furcsa az is, hogy minden további nélkül "bele tudnak keveredni" az ellentüntetők sorai közé, hogy utána a rendőrök segítségére legyen szükségük. És a rend őrei megvédik őket, nem úgy, mint az ellenzékieket, amikor földre vitték a biztonságiak. Mert hát a rendőrségnek ugye ez a dolga.

Igen, tudom, nem csak Magyarországon vannak jelen ezek a szégyenletes szervezetek, hanem nagyon sok országban. És persze tudom, mindenkinek joga van demonstrálni. Még a fasisztának is(?) Igen? De miért nem lehet elkülöníteni őket? Olyan helyre adni, hogy ne tudják a megmozdulásukat propaganda célra felhasznáni...  Jó pár budapesti, vagy egyáltalán magyar ember él még, akiknek semmi kedves emlékük nincsen sem február 11-ről, sem pedig a történelem akkori formálóiről. És most nem a szerencsétlen magyar vagy éppen német bakára gondolok, hanem a korszak ideológusaira, és azokra, akik halálba vitték ezeket a csapatokat.

Na, szép napot!

Elolvasok mást is!

A bejegyzés trackback címe:

https://azenvelemenyemma.blog.hu/api/trackback/id/tr5315465040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.